Vi älskar kunskap, upplevelser och samverkan mellan småskaliga aktörer på vår vackra landsbygd! Förfrågningar och bokningar görs e-post: info@pizzamakarna.se eller telefon 0763215845. Avbokning som sker samma vecka som aktiviteten äger rum debiteras med 100 kr till 1234 057857 (Hallström Care and Coffee AB/Pizzamakarna).
Vi planerar för fler event för 2024, och uppdaterar er på Facebook/Instagram när något nytt är på G. Anmäl gärna intresse eller om ni vill boka in ett event. Vår vinresa i Sverige är flyttad till 31 augusti – 1 september 2025 och det går att boka in sig redan nu!
______________________________________
(G)LOKAL GIN och AKVAVIT – Masterclass med Rebecca ”Bex” Almqvist från Almqvist Destilleri, lördagen den 16 NOVEMBER 2024 /14.30-16.00/ 595 kr
Lördagen den 16 november 2024 gästas Pizzamakarna av vår granne här i byn Igelfors, nämligen den proffsiga mäster-destillatören Rebecca ”Bex” Almqvist. Hon har över 20 år bakom sig i dryckesindustrin, bland annat som Global Marketing Manager on Trade för Absolut Vodka och som prisvinnande bartender på några av Londons mest framstående barer. Numera lever Bex sin dröm i hennes egna hantverks-destilleri i Rejmyre hantverksby under varumärket Almqvist Destilleri. Här skapar hon traditionell svensk akvavit och exklusiv nordisk gin i en 110 liters Müller Copper Pot Still-apparat. Kom och möt Bex och lär dig skillnaden på gin och gin, vilka toner man kan känna i en akvavit och hur man gör en perfekt gin och tonic eller en läcker drink med akvavit! I provningen ingår att prova Bex egna produkter, men även annan gin för jämförelse. Det ingår även två olika drinkar med hennes produkter samt tilltugg för 595 kr.
Det går att beställa pizza under provningen om ni inte vill vänta till efter provningen.
VINPROVNING ”VÄRLDENS BUBBLOR” – MOUSSERANDE FRÅN SEX LÄNDER
2024″ med Vivi Hallström lördag den 7 december 14.30-16.00 / 895 kr med tilltugg
Hitta din nya favorit inför nyårsfirandet! Vivi Hallström, sommelier och pizzamakakare hos Pizzamakarna tar er med på en djupdykning om festernas festdryck – mousserande! Du får lära dig lite om historien bakom dessa bubblande drycker och hur dessa hantverkats fram i olika länder. Vi provar traditionellt mousserande från Champagne, men även uppstickare från England och Ukraina exempelvis. Vad skiljer dessa i fråga om smak, doft och vad passar de till för ätbart? Den 7 december provar vi sex olika mousserande och till det serverar vi matchande tilltugg. Varmt välkomna! Boka till pizza efteråt om ni önskar vara kvar hos oss för en helkväll med dryck och matupplevelser.
Boka via info@pizzamakarna.se och hojta till om ni vill sova kvar här i Igelfors.
PARFYM-workshop med Alice Lewy från MUSCADIN [Behind the scents]
den 14 december kl. 13.00-16.00. Exklusivt material för att skapa din egen parfym + välkomstdrink + tilltugg under workshopen ingår. 1095 kr (pizza efteråt ingår ej i priset – men kan bokas till).
Följ med på en resa i dofternas och parfymernas fantastiska värld. På den här workshopen får du lära dig allt möjligt om doft och parfym: om råmaterial, noter, doftfamiljer, parfymhistoria och parfymtrender. Du får provdofta några favoriter från förr och nu och komponera din alldeles egen doft i form av en parfymolja. Kanske din nya signaturdoft eller vardagsskäggolja, eller en personlig julklappsparfym till någon du tycker om.
Du kommer att ha din egen arbetsstation med all utrustning och material som behövs. Och får tillgång till ett brett urval naturliga (och några syntetiska) råmaterial av högsta kvalitet. Din färdiga parfym tar du såklart med dig hem.
Kursledare Alice Lewy driver doft- och parfymverksamheten Muscadin Parfums [Behind the Scents] med workshoppar, event, samarbeten och projekt inom doft och parfym. Samarbetspartner bl.a. Reijmyre Glasbruk, Säfstaholms slott, Katrinelunds Gästgiveri & Sjökrog och Chokladfabriken i Stockholm.